Familiedagen 2017

Tekst: Lena Johaugen/Foto: Lena Johaugen og Olav H. Larsen

29. Juli var det igjen klart for Familiedagen. Ettersom Påskelekene ble avlyst ble dette vårens og sommerens eneste arrangement i regi av Styret, og vi var spente på om flere fant veien til Badekulpen enn tidligere år.

Spenningen var også stor i forhold til været denne dagen. Ville værgudene stå oss bi på samme måte som i fjor? De viste seg å være på vår side med lettskyet vær og sol, og de få regndryppene som kom la vi knapt merke til. Det må sies å ha vært et særdeles godt oppmøte med 4 barn, 30 voksne og 4 hunder. Tre sauer tok seg også tur innom arrangementet i løpe av dagen.

Som før ble alle sendt ut på en flott utarbeidet natursti etter å ha blitt ønsket velkommen. Naturstien inneholdt både teoretiske og praktiske oppgaver og ni lag ble sendt ut på rundtur. Deltakerne måtte bryne seg på spørsmål om dyr, naturen og matematiske oppgaver, og det sto som vanlig ikke på innsatsen.

Etter at alle hadde vendt tilbake fra utflukten fikk de styrket seg på pølser, brus, kaffe og nydelig hjemmebakt kake. Det var latter og glede og god stemning, og praten gikk som alltid lett mellom alle de glade menneskene.

Etter en liten matpause var det tid for leker, og 6 lag gjennomførte ulike morsomme leker med upåklagelig liv og lyst og fri utfoldelse. Det var eggebæring og kubbkasting og annet som deltakerne måtte gjennomføre på ulike poster med poenggivning.

Dagen ble rundet av med gjennomgang av oppgaver og fasit, og dette ble ledet med stø hånd av sekretariatet - og stor entusiasme av de fremmøtte.

Til slutt ble det avholdt premieutdeling til vinnere både på naturstien og lekene, samt trekning på velkomstloddet til både barn og voksen.

Det er koselig å se at Familiedagen trekker folk, og at Styret mottar godord om arrangementet fra de fremmøtte. Det virker som vi har funnet et opplegg som engasjerer både store og små.

 

Med hilsen

Styret i Saupeset og Belgefet Vell