Påskeskirennet 2015

Så var det klart for påskeskirenn i velforeningen igjen. Som vanlig ble rennet avholdt på påskeaften. Også i år ble påskeskirennet flyttet til et nytt sted på grunn av snømangel flere steder i området. Husejordet på øvre Saupeset var stedet i år.

 

Et par dager før påskeaften hadde Knut Ove Bakkerud kjørt opp løyper sammen med Martin. Med kulde om natta, holdt sporene seg veldig bra. Slik løypa var lagt opp, ville det kunne gi stor fart for årets deltagere. Dagen før dagen var styret på plass for å gjøre de siste forberedelsene til det som skulle bli nok et vellykket arrangement.

 

Påskeaften viste seg med sol men med litt kald vind i lufta. Dette la ingen demper på deltagelsen og folk strømmet til allerede i god tid før startskuddet gikk. Her var det best å være tidlig ute for å få de beste plassene. Som i fjor ble det delt ut gratislodd til store og små i tillegg til gule påskebriller. Styret hadde også utarbeidet et spørreskjema angående skiløypene i området. Dette ble også delt ut ved ankomst påskeskirennet. 142 personer fant veien opp til Husejordet denne påskeaften.

 

I år var det påmeldt totalt 39 deltagere til skirennet hvorav 12 av disse valgte å gå på tid. Stemningen var som vanlig stor når Martin sendte de første deltagerne av gårde i de flotte løypene. Mange av de minste synes nok det var litt skummelt å sette utfor, men med god støtte fra mamma og pappa gikk det veldig bra.

 

Oppe på haugen var det som i fjor, Anita som stod for speakerjobben. Hun ledet heiagjengen som hadde plassert seg med god utsikt over løypetraseen.

 

Kiosken var allerede åpnet da de første ankom arenaen og denne ble flittig besøkt. Her ble det solgt kaffe, solbærtoddy, brus, sveler, pølser og sjokoladekake. Etter at skirennet var øver ble det til tider lange køer i kiosken, men det la ingen demper på stemninga. I køen kunne man se både nye og kjente fjes, ja til og med en nonne måtte stille seg i køen for å få en matbit.

 

Loddsalg hører også med på påskeskirennet og i år var det i tillegg satt fram et stort glass med tvist som det skulle gjettes på hvor mange biter inneholdt. Styret i Saupeset og Belgefet vel hadde også i år mottatt mange flotte gaver fra sponsorer og hytteeiere i området. Her var det bare å ta lodd med håp om å få med seg noe flott hjem. Hovedgevinsten var en flott fruktkurv.

 

Så var det klart for den store utdelingen av diplomer og medaljer for deltagelse i årets påskeskirenn. Mange stolte små gikk fram og bukket dypt når medaljen ble hengt rundt halsen. Etter premieutdelingen var det klart for loddtrekning, trekning på gratisloddet og å kåre vinneren av hvem som hadde tippet rett på antall tvist. Noen fikk med seg flere premier hjem mens andre måtte vende hjem tomhendte, men resultatet for loddsalget viser at det ble solgt mange lodd. Når tvistglasset skulle deles ut, hadde vinneren tippet helt riktig antall med biter. Her var det nok mange av de minste som ønsket at de kunne få en del av innholdet.

 

I løpet av dagen snakket Seterstikka md flere på Husejordet. Gjengangeren var at nok en gang hadde styret klart å lage et flott arrangement for hyttefolket på Saupeset og Belgefet.

 

Så var påskeskirennet 2015 over og det er et år til neste gang. Styret takker alle som deltok i skirennet og publikum for en fantastisk oppslutning. Det rettes også en stor takk til de som bidra med en hjelpende dugnadshånd. Påskeskirennet er et av vellets viktigste inntektskilder og overskuddet i år ble på kr 7604,-.