Påskelekene 2014

Da er alle klare Foto Mari Brennhod

På forhånd var det hengt opp plakater, kjørt opp løyper på jordet til Frode Clarence Solheim og merket adkomst med gule bånd helt fra oppslagstavla og opp til arrangementet.

Dagen møtte alle hyttefolk med strålende sol, og det lå an til å bli en fantastisk dag. En strøm av folk, både små og store, med og uten ski, fant fram. Alle fikk utdelt gule solbriller og gratislodd ved ankomst. 146 hyttefolk i tillegg til flere hunder fant sin plass inne på området eller ute på plassen rundt bålpanna.

I år var 37 deltagere påmeldt til skirennet. Martin Ahlbäck, Jon Sindre Bakken og Agnar Fuglerud hadde gått igjennom løypene og var nå klare for å sette i gang årets store skibegivenhet i regi av Saupeset og Belgefet Vel. Anita Bergom stod både for speakeroppgaven med å lede oss igjennom hvilke deltagere som startet når, samtidig som hun ledet den store heiagjengen som bestod av både nye og gamle kjenninger oppe på «tribunen».

Publikum og deltagere kunne kose seg med det kiosken hadde å tilby som: Pølser, brus, kaffe og sveler. I tillegg ble det solgt pinnebrøddeig som kunne stekes på pinne over bålpanna. Noe som ble en stor suksess etter at skirennet var over, godt bistått av Kai Roger.

Når skirennet var over fortsatte flere av deltagerne å bygge et hopp på jordet. Kanskje noe å ta med til neste års påskeskirenn? Det var klart for premieutdeling og alle deltagere var vinnere i årets påskeskirenn og ble tildelt diplom og sjokolade. På forhånd var alle oppfordret til å kle seg ut og Sunniva Ostad Setterblom ble vinner av påskeskirennets flotteste kostyme.

Loddsalg hører alltid med på påskeskirennet og som tidligere år, hadde styret mottatt en mengde flotte premier fra giverglade sponsorer og hytteeiere. Før arrangementet var over ble det trekning av gratislodd samt av loddene som hadde blitt solgt under hele arrangementet. Her var det mange som fikk mye fint å ta med seg tilbake til hytta.

Av de Seterstikka snakket med i løpet av dagen, var alle fornøyde med årets arrangement selv om det var på et nytt sted. Så var påskeskirennet over for i år og styret takker alle som hjalp til med å gjennomføre årets arrangementet. Også en stor takk til deltagere i skirennet og til det entusiastiske publikumet. Uten dere hadde ikke denne dagen blitt så fantastisk.

Påskeskirennet er et av vellets viktigste inntektskilder og overskuddet i år ble på kr 7400,-.

Stor stas med pinnebrødsteking ved bålpanna. Kai Roger Hennum bistår Foto Vidar Karlsen

Klar for start Martin og Jon Sindre fikk alle av gårde Foto Mari Brennhod

Sunniva Ostad Setterblom, vinner av påskeskirennets flotteste kostyme Foto Mari Brennhod

Årets påskekyling hadde slått seg ned nederst i brattbakken Foto Mari Brennhod